Facebookpixel Recept Tarte flambeé med potatis, getost och fänkålssallad - Middagsfrid

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Tarte flambee

Tarte flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad

Picknick Vegetariskt

Se recept

En supergod och fräsch Tarte flambeé (den franska motsvarigheten till pizza) med potatis, getost och syrlig, krispig fänkålssallad på sidan. Mums!

Instruktioner

Ingredienser

1 fp orientaliska bröd

2 dl creme fraiche

2 1/2 dl turkisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

1 citron

1 tsk hackad färsk rosmarin

300 g potatis

1/2 purjolök

1 fp getost (180 g)

2 fänkål

75 g salladsmix

2 msk olivolja

1 msk honung

Steg 1

Sätt ugnen på 230°.

Steg 2

Tarte Flambeé (ugnsplåtar + bak-plåtspapper + bunke): Lägg ut 1 fp orientaliskt bröd (4 st) på plåtarna.

Steg 3

Blanda samman 2 dl crème fraiche, 2 ½ dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, skalet från 1 citron, 1 tsk hackad färsk rosmarin,1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar i bunken. Bre ut krämen på de fyra bröden.

Steg 4

Skiva 300 g potatis tunt på en mandolin. Skiva ½ purjolök i tunna slantar. Smula 1 fp getost (180 g). Lägg ut potatis och purjolöken på de fyra bröden toppa sedan med getosten. Grädda i mitten av ugnen i 12 min.

Steg 5

Fänkålssallad (skål ): Skiva 2 fänkål tunt (gärna med en mandolin). Blanda fänkålen med 75 g salladsmix, saften från 1 citron, 2 msk oliv-olja och 2 krm salt i skålen.

Steg 6

Ta ut plåtarna från ugnen och ringla över 1 msk honung och garnera med färsk rosmarin. Servera tillsammans med fänkålssalladen.

Är du nyfiken på fler härliga vegetariska recept och råvaror? Beställ vår vegokasse!