
Tarte flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
Picknick Vegetariskt
Se recept
KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..
Picknick Vegetariskt
Se recept
1 fp orientaliska bröd
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 tsk hackad färsk rosmarin
300 g potatis
1/2 purjolök
1 fp getost (180 g)
2 fänkål
75 g salladsmix
2 msk olivolja
1 msk honung
Sätt ugnen på 230°.
Tarte Flambeé (ugnsplåtar + bak-plåtspapper + bunke): Lägg ut 1 fp orientaliskt bröd (4 st) på plåtarna.
Blanda samman 2 dl crème fraiche, 2 ½ dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, skalet från 1 citron, 1 tsk hackad färsk rosmarin,1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar i bunken. Bre ut krämen på de fyra bröden.
Skiva 300 g potatis tunt på en mandolin. Skiva ½ purjolök i tunna slantar. Smula 1 fp getost (180 g). Lägg ut potatis och purjolöken på de fyra bröden toppa sedan med getosten. Grädda i mitten av ugnen i 12 min.
Fänkålssallad (skål ): Skiva 2 fänkål tunt (gärna med en mandolin). Blanda fänkålen med 75 g salladsmix, saften från 1 citron, 2 msk oliv-olja och 2 krm salt i skålen.
Ta ut plåtarna från ugnen och ringla över 1 msk honung och garnera med färsk rosmarin. Servera tillsammans med fänkålssalladen.
Är du nyfiken på fler härliga vegetariska recept och råvaror? Beställ vår vegokasse!