Cheeseburgare med rostad potatis, aioli, tomat- & löksallad
Cheeseburgare med rostad potatis, aioli, tomat- & löksallad
Cheeseburgare med rostad potatis, aioli, tomat- & löksallad

Cheeseburgare med rostad potatis, aioli, tomat- & löksallad

749606195620009
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja½ tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk timjanCheeseburgare1 fp nötfärs, 500 g½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk neutral oljaTomat- och lökssallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt2 krm svartpeppar1 fp riven ost, 150 g1 fp hamburgerbröd, 4 st1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en stekpanna, en tallrik och en salladsskål.2. Rostad potatis: Halvera potatis och blanda på plåten med neutral olja, salt, svartpeppar, timjan och lägg snittsidan nedåt. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Cheeseburgare: Forma nötfärs till 4 runda biffar och platta ut till ½ cm höga. Krydda ytan med salt och svartpeppar. Hett upp stekpannan med neutral olja på medelhög värme och stek burgarna på ena sidan i 5 min. Vänd och stek den andra sidan i 1 min. Lägg över på tallriken.4. Tomat- och löksallad: Kvarta tomater, halvera lök och skiva tunt. (använde gärna en mandolin) Blanda löken, tomaterna, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i salladsskålen.5. Fördela riven ost över burgarna och lägg över på ugnsformen med potatisen de 3 sista min av potatisens stektid.6. Bygg din burgare med tomat- och löksalladen, aioli och servera potatisen vid sidan.