Tagliatelle, vitlöksstekt aubergine, mozzarella & basilika
Tagliatelle, vitlöksstekt aubergine, mozzarella & basilika
Tagliatelle, vitlöksstekt aubergine, mozzarella & basilika

Tagliatelle, vitlöksstekt aubergine, mozzarella & basilika

349016131980004
2½ l vatten2 msk salt400 g tagliatelleTomatsås½ chili1 fp basilika, 20 g (stjälkarna)1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 fp konserverade körsbärstomater, 390 g1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)4 dl vatten½ tsk salt1 krm svartpepparVitlöksstekt aubergine1 aubergine1 tsk salt3 msk vetemjöl2 msk olivolja1 vitlöksklyfta2 fp mozzarella, 440 gbasilika (bladen)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, en stekpanna, en skål och sätt på en kastrull med saltat vatten till pastan.2. Koka pastan enligt tidsangivelserna på förpackningen.3. Tomatsås: Kärna ur och hacka chili. Plocka bladen från basilikan och spara stjälkarna. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med olivolja. Stek pressad vitlök och chilin i 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, buljongpulver, vatten, basilikastjälkarna, salt, svartpeppar och koka i 10 min.4. Vitlöksstekt aubergine: Skär aubergine i ca 1 cm kuber och blanda med salt och vetemjöl i skålen. Hetta upp stekpannan på medelhög värmen med olivolja. Stek auberginen och pressad vitlök gyllene i ca 10 min.5. Vänd ner pastan i tomatsåsen och servera direkt ur pannan. Riv isär mozzarella. Toppa pannan med den vitlöksstekta auberginen, mozzarellan och basilikablad.