Öppen lasagne med rostade grönsaker och mascarponecrème
Öppen lasagne med rostade grönsaker och mascarponecrème
Öppen lasagne med rostade grönsaker och mascarponecrème

Öppen lasagne med rostade grönsaker och mascarponecrème

349116199090003
Pastavatten1 ½ l vatten½ msk saltRostade grönsaker1 zucchini1 paprika1 rödlök2 msk olivolja½ tsk salt1 fp körsbärstomater, 250 g2 msk balsamvinäger1 msk oreganoMascarponecrème1 fp mascarpone, 250 g1 fp riven hårdost, 50 g2 krm salt2 krm svartpeppar1 fp färska lasangeplattor, 200 g1 fp basilika, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en skål. Koka upp pastavatten med salt i en kastrull.2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i 1 cm tjocka skivor och paprika och rödlök i klyftor. Blanda runt grönsakerna på plåten med olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.3. Mascarponecrème: Blanda mascarpone med riven hårdost, salt och svartpeppar i skålen.4. Rostade grönsaker forts: Ta ut plåten från ugnen. Lägg ut körsbärstomater på plåten och tillsätt balsamvinäger och oregano. Sätt tillbaka plåten i ugnen i ytterligare 10 min.5. Ta ut plåten från ugnen. Koka lasagneplattorna i omgångar, ca 2 min i pastavattnet och fördela sen plattorna över plåten. Klicka ut mascarponecrèmen på grönsakerna och pastaplattorna. Toppa med basilika och servera direkt från plåten!