Spenatsoppa med gröna linser, baguette och färskost
Spenatsoppa med gröna linser, baguette och färskost
Spenatsoppa med gröna linser, baguette och färskost

Spenatsoppa med gröna linser, baguette och färskost

149506227560007
Baguette och färskost1 fp surdegsbaguette, 250 g1 fp färskost vitlök & örter, 150 gSpenatsoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja2 fp spenat, 350 g1 fp matlagningsgrädde, 3 dl2 msk dijonsenap 2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 l vatten3 msk majsstärkelse½ tsk salt2 fp gröna linser, 760 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor gryta och stavmixer.2. Surdegsbaguette: Baka baguette i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Spenatsoppa: Hacka lök och vitlök. Hetta upp grytan med olivolja. Fräs löken och vitlöken i 2 min utan att det får färg. Rör ner spenaten i grytan och fräs i ytterligare 3 min. Tillsätt matlagningsgrädde, dijonsenap, buljongpulver, vatten, majsstärkelse, salt och koka upp under omrörning. Låt småkoka i ca 5 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Sila av linserna och tillsätt i soppan.4. Servera soppan i djupa skålar och baguetten med färskost vi sidan av.