Pasta chitarra med zucchini, gravad tomat och jungfrusås
Pasta chitarra med zucchini, gravad tomat och jungfrusås
Pasta chitarra med zucchini, gravad tomat och jungfrusås

Pasta chitarra med zucchini, gravad tomat och jungfrusås

849506348480007
Gravad tomat och spenat1 fp körsbärstomater, 500 g½ fp spenat, 87 g1 krm salt2 krm socker2 krm svartpeppar1 fp chitarrapasta, 500 gJungfrusås3 msk olivolja3 msk vatten1 citron½ fp spenat, 87 g½ tsk salt1 zucchini2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta1 fp riven hårdost 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, stavmixer, mixerbunke och en vanlig bunke. Koka upp en kastrull med saltat vatten till pastan.2. Gravad tomat och spenat: Kvarta tomater. Blanda tomaterna med spenat, salt, socker och svartpeppar i bunken.3. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.4. Jungfrusås: Tillsätt olivolja, vatten, rivet citronskal, citronsaft, spenat och salt i mixerbunken och mixa slätt med stavmixern.5. Dela zucchini i sneda bitar på ca 2 x 2 cm, hetta upp traktörpannan med olivolja och stek zucchinin och pressad vitlök på hög värme i ca 2 min. Sänk värmen och vänd ner de gravade tomaterna och spenaten i pannan, tillaga snabbt ca 1 min. Lyft bort pannan från värmen och tillsätt pastan, jungfrudressingen, riven hårdost och blanda runt. Servera direkt från pannan.