Asiatisk biffsallad med rostade edamamebönor
Asiatisk biffsallad med rostade edamamebönor
Asiatisk biffsallad med rostade edamamebönor

Asiatisk biffsallad med rostade edamamebönor

249906641760003
1 fp äggnudlar, 250 gMarinerad lövbiff3 msk japansk soja1+1 msk neutral olja (sesamolja går också bra)1 tsk sambal oelek1 msk honung1 vitlöksklyfta1 lime1 fp lövbiff, ca 450 gAsiatisk biffsallad1 gurka1 fp rädisor, 125 g1 fp strimlade morötter, 250 gTopping 1 fp mynta, 20 g1 fp rostade edamamebönor, 100 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram ett stort fat eller salladsskål. Ta fram en stekpanna och en bunke. Koka upp saltat vatten i en kastrull.2. Koka nudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten och klipp nudlarna ett par gånger.3. Marinerad lövbiff: Blanda japansk soja, neutral olja (1 msk), sambal oelek, honung, pressad vitlök, finrivet skal och saft från lime i bunken. Strimla lövbiff i 1 cm remsor. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek lövbiffen på hög värme i ca 3 min. Lägg över den stekta lövbiffen i marinaden i bunken och blanda runt.4. Asiatisk biffsallad: Halvera gurka och skär i skivor, halvera rädisor. Blanda gurkan, rädisorna, strimlade morötter med nudlarna på fatet/skålen. Fördela lövbiffen och marinaden över salladen på fatet.5. Toppa biffsalladen med strimlad mynta och rostade edamamebönor. Servera direkt från fatet!