Hummus-bowl med kålsallad, kryddrostad blomkål och bröd
Hummus-bowl med kålsallad, kryddrostad blomkål och bröd
Hummus-bowl med kålsallad, kryddrostad blomkål och bröd

Hummus-bowl med kålsallad, kryddrostad blomkål och bröd

549906181810002
Rostad blomkål1 blomkål2 msk olivolja1 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin½ tsk saltKålsallad ½ citron 1 msk olivolja½ msk honung2 krm salt1 fp strimlad rödkål, 200 gHummus2 fp kikärtor, 760 g1 vitlöksklyfta3 msk olivolja5 msk vatten½ citron 1 tsk salt1 tsk spiskumminTopping1 gurka1 fp körbärstomater, 250 g1 fp fetaost, 150 g1 fp orientaliska bröd, 350 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en bunke, stavmixer, mixerbunke och tre skålar.2. Rostad blomkål: Skär bort nedersta biten på blomkålsstammen, plocka bort skadade blad. Dela resten av blomkålen i bitar och buketter. Lägg ut allt på plåten och tillsätt olivolja, paprikapulver, spiskummin och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min.3. Kålsallad: Tillsätt saften från en halv citron, olivolja, honung och salt i bunken. Blanda ner strimlad kål och blanda runt.4. Hummus: Skölj kikärtor. Mixa kikärtorna tillsammans med vitlök, olivolja, vatten, saften från en halv citron, salt och spiskummin i mixerbunken.5. Topping: Skär gurka i stavar och halvera tomater. Smula fetaost. Lägg allt i skålarna. Värm eller rosta orientaliska bröd (se tips nedan).6. Hummus-bowl: Sätta ut alla tillbehör på bordet. Servera i djupa tallrikar eller skålar. Smeta ut ett lager hummus i botten av tallriken. Fördela sedan tillbehören och ät med brödet.