Smoked chicken med ris och korianderkräm
Smoked chicken med ris och korianderkräm
Smoked chicken med ris och korianderkräm

Smoked chicken med ris och korianderkräm

249116981010001
Kycklingben1 fp kycklingben, ca 900 g2 msk neutral olja  1 fp smokey spicemix, 24 g1 tsk salt  1 fp basmatiris, 150 gKorianderkräm1 ägg ½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 ¾ dl neutral olja  1 fp koriander (20 g)Kålsallad1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 msk neutral olja 1 msk honung 1 msk vitvinsvinäger ½ tsk salt 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, mixerbunke och stavmixer samt en salladsskål.2. Kycklingben: Blanda kycklingben med neutral olja, smokey spice mix och salt i formen. Tillaga mitt i ugnen i 25 min.3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.4. Korianderkräm: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, salt och neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt. Mixa till en tjock kräm. Finhacka koriander och rör ner i krämen.5. Kålsallad: Blanda kålmix, neutral olja, honung, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera kycklingen med riset, salladen och korianderkrämen.