Varmrökt makrill med fransk potatissallad och senapscrème
Varmrökt makrill med fransk potatissallad och senapscrème
Varmrökt makrill med fransk potatissallad och senapscrème

Varmrökt makrill med fransk potatissallad och senapscrème

349094419770007
Fransk potatissallad 1 fp potatis, 900 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök1 fp kapris, 100 g2 msk olivolja2 msk vitvinsvinäger1 msk honung½ tsk svartpeppar½ tsk salt1 fp salladsmix, 65 gSenapscrème1 fp lätt crème fraiche laktosfri, 2 dl2 msk dijonsenap1 krm salt2 fp Varmrökt makrill, ca 360 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stor salladsskål och en liten skål.2. Fransk potatissallad: Koka potatis i saltat vatten. Dela körsbärstomater och skär rödlök i tunna halvmånar. Lägg grönsakerna i salladsskålen och tillsätt avrunnen kapris, olivolja, vitvinsvinäger, honung, svartpeppar och salt.3. Senapscrème: Blanda crème fraiche med dijonsenap och salt i den lilla skålen.4. Fransk potatissallad forts: Tillsätt den kokta potatisen i salladsskålen och vänd ner salladsmix.5. Servera den rökta makrillen tillsammans med potatissalladen och senapscrèmen.