Fried rice med tofu, rostade grönsaker och aioli
249606435660001Tofu1 fp tofu, 400 g1 msk majsstärkelse2 msk japansk soja2 msk neutral oljaRostade grönsaker2 paprikor1 gurka1 msk neutral olja2 krm gurkmeja½ tsk saltStekt ris2 msk neutral olja2 fp basmati quick´n easy, 500 g1 msk japanska soja1 msk socker1 tsk sambal oelek1 vitlöksklyfta1 citron1 fp ailoli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ugnsform 20 x 30 cm och en wokpanna alt. traktörpanna.2. Tofu: Skär tofu i 1 cm kuber och blanda i med majsstärkelse, japansk soja och neutral olja i ugnsformen. Sätt formen mitt i ugnen i ca 20-25 min.3. Rostade grönsaker: Dela paprika i fyra klyftor och gurka först på längden, sen i stora klyftor. Lägg grönsakerna på plåten och tillsätt neutral olja, gurkmeja, salt och blanda runt. Rosta högt upp i ugnen i ca 15 min.4. Stekt ris: Hetta upp pannan med neutral olja. Tillsätt ris, japansk soja, socker, sambal oelek, pressad vitlök och stek i 5 min på medelhög värme. Skär citron i klyftor.5. Servera det stekta riset toppat med de rostade grönsakerna, tofun, aioli och citronklyftorna.