Fried rice med tofu, rostade grönsaker och aioli
Fried rice med tofu, rostade grönsaker och aioli
Fried rice med tofu, rostade grönsaker och aioli

Fried rice med tofu, rostade grönsaker och aioli

249606435660001
Tofu1 fp tofu, 400 g1 msk majsstärkelse2 msk japansk soja2 msk neutral oljaRostade grönsaker2 paprikor1 gurka1 msk neutral olja2 krm gurkmeja½ tsk saltStekt ris2 msk neutral olja2 fp basmati quick´n easy, 500 g1 msk japanska soja1 msk socker1 tsk sambal oelek1 vitlöksklyfta1 citron1 fp ailoli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ugnsform 20 x 30 cm och en wokpanna alt. traktörpanna.2. Tofu: Skär tofu i 1 cm kuber och blanda i med majsstärkelse, japansk soja och neutral olja i ugnsformen. Sätt formen mitt i ugnen i ca 20-25 min.3. Rostade grönsaker: Dela paprika i fyra klyftor och gurka först på längden, sen i stora klyftor. Lägg grönsakerna på plåten och tillsätt neutral olja, gurkmeja, salt och blanda runt. Rosta högt upp i ugnen i ca 15 min.4. Stekt ris: Hetta upp pannan med neutral olja. Tillsätt ris, japansk soja, socker, sambal oelek, pressad vitlök och stek i 5 min på medelhög värme. Skär citron i klyftor.5. Servera det stekta riset toppat med de rostade grönsakerna, tofun, aioli och citronklyftorna.