Teriyakikyckling med sesamfrön och ris
Teriyakikyckling med sesamfrön och ris
Teriyakikyckling med sesamfrön och ris

Teriyakikyckling med sesamfrön och ris

349606470100008
1 fp jasminris, 150 g3 dl vatten1 krm saltTeriyakikyckling1 broccoli2 msk neutral olja1 fp strimlad kycklingfilé, ca 300 g ½ tsk salt1 fp strimlad morot/vitkål, 400 g½ fp Teriyakisås, 75 ml1 fp sesamfrön, 38 g1 tsk torkad ingefära1 tsk sambal oelek 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Teriyakikyckling: Skär broccoli i bitar och buketter. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs strimlad kycklingfilé och salt på hög värme i 3 min.4. Tillsätt broccolin, strimlad morot/vitkål, halva flaskan teriyakisås, hälften av sesamfröna, torkad ingefära och sambal oelek i pannan. Fräs på medelhög värme i 5 min.5. Toppa kycklingen med resten av sesamfröna och servera tillsammans med riset.