Grillad karré med tomatsallad och tzatziki
Grillad karré med tomatsallad och tzatziki
Grillad karré med tomatsallad och tzatziki

Grillad karré med tomatsallad och tzatziki

349906808030006
Couscous2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 buljongtärning)1 fp couscous, 250 g1 msk olivoljaGrillad karré½ vitlöksklyfta1 msk neutral olja1 tsk paprikapulver½ tsk salt2 krm svartpeppar2 fp fläskkarré, ca 600 gTomatsallad1 fp körsbärtkvisttomater, 500 g½ gurka1 msk vitvinsvinäger1 msk olivolja2 krm salt1 krm svarpepparTzatziki½ gurka1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl½ vitlöksklyfta
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, två bunkar, en grillpanna alt stekpanna, en tallrik, en salladsskål, ett rivjärn och en mindre skål.2. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver och olivolja. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av den ena bunken. Slå sedan den varma buljongen över couscousen och plasta över.3. Grillad karré: Blanda pressad vitlök, neutral olja, paprikapulver, salt och svartpeppar i den andra bunken. Vänd ner köttet i marinaden. Hetta upp grillpannan alt stekpannan på medelhög värme och stek skivorna i ca 4 - 5 min/sida. Lägg sedan över på tallriken. Fortsätt med nästa steg medan du steker.4. Tomatsallad: Kvarta tomater och skär halva gurkan i ca 2 x 2 cm bitar. Blanda grönsakerna med vitvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar i salladsskålen.5. Tzatziki: Riv den andra gurkhalvan på den grova sidan på rivjärnet. Blanda med pressad vitlök och yoghurt i den mindre skålen.6. Servera den grillade karrén tillsammans med couscousen, tomatsalladen och tzatzikin.