Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur
Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur
Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur

Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur

149116788010007
Ajvargratinerad torsk1 fp torskfilé, ca 300 g2 krm salt½ tsk paprikapulver½-1 fp ajvar, 350 g1 fp färskost ramslök, 125 g1 fp riven hårdost, 50 gBulgur2 ½ dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 fp bulgur, 125 gSallad1 fp salladsmix, 60 g1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, kastrull, en bunke och salladsskål.2. Ajvargratinerad torsk: Lägg ut torskfilé i formen, krydda med salt och paprikapulver. Blanda ajvar och färskost i bunken. Häll ut blandningen över fisken och strö över riven hårdost. Sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min.3. Bulgur: Koka upp vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i ca 7 min under lock till vattnet kokat bort.4. Sallad: Blanda salladsmix med olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.5. Servera den gratinerade torsken tillsammans med bulguren och salladen.