Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur
149116788010007Ajvargratinerad torsk1 fp torskfilé, ca 300 g2 krm salt½ tsk paprikapulver½-1 fp ajvar, 350 g1 fp färskost ramslök, 125 g1 fp riven hårdost, 50 gBulgur2 ½ dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 fp bulgur, 125 gSallad1 fp salladsmix, 60 g1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, kastrull, en bunke och salladsskål.2. Ajvargratinerad torsk: Lägg ut torskfilé i formen, krydda med salt och paprikapulver. Blanda ajvar och färskost i bunken. Häll ut blandningen över fisken och strö över riven hårdost. Sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min.3. Bulgur: Koka upp vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i ca 7 min under lock till vattnet kokat bort.4. Sallad: Blanda salladsmix med olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.5. Servera den gratinerade torsken tillsammans med bulguren och salladen.