Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise
Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise
Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise

Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise

549184871560006
Morotspommes1 fp snackmorötter, 200 g1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKalla grönsaker½ rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix, 30 g Grillostburgare1 fp grillost, 200 g 1 msk olivolja½ fp chipotlebearnaise, 110 ml½ fp hamburgerbröd, 2 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, serveringsfat och stekpanna.2. Morotspommes: Lägg snackmorötter på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 min.3. Kikärtsröra: Blanda sköljda kikärtor, olivolja, vatten, salt och vitvinsvinäger i bunken. Mosa med en sked eller gaffel.4. Kalla grönsaker: Skär rödlök i tunna skivor. Halvera körsbärstomater. Lossa bladen från gemsallad. Lägg allt på fatet.5. Grillostburgare: Skär grillost i skivor eller halvera på längden. Hetta upp pannan med olivolja och stek grillosten på medelhög värme i ca 2 min/sida.6. Lägg kikärtsröran, grillosten, grönsakerna och chipotlebearnaise i bröden. Servera med morotspommesen.