Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise
549184871560006Morotspommes1 fp snackmorötter, 200 g1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKalla grönsaker½ rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix, 30 g Grillostburgare1 fp grillost, 200 g 1 msk olivolja½ fp chipotlebearnaise, 110 ml½ fp hamburgerbröd, 2 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, serveringsfat och stekpanna.2. Morotspommes: Lägg snackmorötter på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 min.3. Kikärtsröra: Blanda sköljda kikärtor, olivolja, vatten, salt och vitvinsvinäger i bunken. Mosa med en sked eller gaffel.4. Kalla grönsaker: Skär rödlök i tunna skivor. Halvera körsbärstomater. Lossa bladen från gemsallad. Lägg allt på fatet.5. Grillostburgare: Skär grillost i skivor eller halvera på längden. Hetta upp pannan med olivolja och stek grillosten på medelhög värme i ca 2 min/sida.6. Lägg kikärtsröran, grillosten, grönsakerna och chipotlebearnaise i bröden. Servera med morotspommesen.