Fläskkotlett med gratinerad zucchinigratäng
Fläskkotlett med gratinerad zucchinigratäng
Fläskkotlett med gratinerad zucchinigratäng

Fläskkotlett med gratinerad zucchinigratäng

749906423750004
Zucchinigratäng1 fp matlagningsgrädde, 3 dl2 dl mjölk1 vitlöksklyfta1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)2 krm svartpeppar1 msk majstärkelse1 tsk timjan1 zucchini2 bakpotatisar½ tsk salt1 fp riven hårdost, 50 gFläskkotlett2 fp fläskkotlett, 600 g1 tsk salt ½ tsk svartpeppar2 msk neutral olja1 msk smör1 fp salladsmix rädisa/gul morot, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, stekpanna och kastrull.2. Zucchinigratäng: Koka upp matlagningsgrädde, mjölk, pressad vitlök, buljongpulver (alt. tärning), svartpeppar, majsstärkelse och timjan i kastrullen. Skiva zucchini och bakpotatis i tunna skivor (gärna med mandolin eller matberedare, ca 3 mm). Lägg ut skivorna i omgångar i ugnsformen, strö lite salt mellan lagren. Slå över den varma gräddmjölken så det täcker potatisen och zucchinin. Strö över riven hårdost och sätt formen mitt i ugnen i ca 20 min.3. Fläskkotlett: Krydda köttet med salt och svartpeppar. Hetta upp stekpannan med neutral olja och smör. Stek fläskkotletterna på medelhög värme ca 2 min/sida.4. Servera fläskkotletterna med gratängen och salladsmix.