Vegostroganoff med grillost och bönor
Vegostroganoff med grillost och bönor
Vegostroganoff med grillost och bönor
Vegostroganoff med grillost och bönor

Vegostroganoff med grillost och bönor

749116369040003
Basmatiris1 fp basmatiris, 150 g3 dl vatten2 krm saltVegostroganoff1 gul lök1 fp morötter, 300 g 1 fp grillost, 200 g 2 msk olivolja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor2 tsk timjan½ tsk salt1 fp passerade tomater, 390 g 1 fp crème fraiche, 2 dl½ msk dijonsenap2 krm svartpeppar1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull med lock, traktörpanna, tallrik och skål.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen och låt sjuda ca 12 min under lock.3. Vegostroganoff: Grovhacka gul lök. Skala och skär morötter i ½ cm breda slantar. Halvera och skär gillosten i ½ cm skivor.4. Hetta upp pannan med hälften av olivoljan och stek grillosten på medelhög värme runtom i 5 min och lägg över på tallriken. Hetta upp pannan med resten av olivoljan och fräs grönsakerna, tomatpuré, pressad vitlök, timjan och salt på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt passerade tomater, crème fraiche, dijonsenap och svartpeppar i pannan. Låt puttra på medelhög värme i 5 min6. Vänd ner grillosten i grytan och låt allt bli varmt i 1–2 min. Servera vegostroganoffen med riset och salladsmix.