Broccolisallad, rostade pumpakärnor, getostkräm & baguette
Broccolisallad, rostade pumpakärnor, getostkräm & baguette
Broccolisallad, rostade pumpakärnor, getostkräm & baguette

Broccolisallad, rostade pumpakärnor, getostkräm & baguette

349116341080009
Rostade pumpakärnor & surdegsbaguette1 fp pumpakärnor, 200 g1 msk olja från soltorkade tomater½ tsk salt2 tsk paprikapulver½ dl vatten 1 surdegsbagutte, 250 gBroccoli1 ½ l vatten1 msk salt1 broccoliVinägrett3 msk olja från soltorkade tomater1 msk vitvinsvinäger2 krm salt1 krm svartpepparGetostkräm1 fp soltorkade tomater, 190 g2 msk olja från soltorkade tomater½ dl vatten1 krm svartpeppar1 fp getost, 150 gBroccolisallad 1 fp gemsallad, 160 g1 fp gröna linser, 380 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, liten skål, stavmixer, mixerbunke och ett stort salladsfat. Koka upp en kastrull med saltat vatten till broccoli.2. Rostade pumpakärnor & surdegsbaguette: Blanda pumpakärnor, olja från soltorkade tomater, salt, paprikapulver och vatten i ugnsformen. Sätt formen mitt i ugnen i ca 12 min. Grädda baguetten samtidigt.3. Broccoli: Skär broccolin i bitar och buketter, skala stammen och skär i mindre bitar. Koka i ca 3 min, sila och lägg på salladsfatet.4. Vinägrett: Blanda oljan från soltorkade tomater, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen.5. Getostkräm: Mixa soltorkade tomater med resterande olja från tomaterna, vatten, svartpeppar och getosten i mixerbunken till en slät kräm.6. Broccoli- och getostsallad: Häll av och skölj linser. Blanda linserna med broccolin och vinägretten på salladsfatet. Plocka bladen från gemsallad och lägg ut på salladsfatet. Strö över de rostade pumpakärnorna. Servera direkt från fatet tillsammans med baguetten och getostkrämen.