Facebookpixel Sparrispaj med fetaost - Middagsfrid ®

Få 200 kr rabatt på dina två första kassar med koden NY200. Läs mer om erbjudandet här.

Sparrispaj med fetaost

Nyheter

Se recept

En paj kan man göra i oändliga variationer - som bäst blir det om du använder säsongens godaste grönsaker!

Ingredienser

100 g + 1 msk smör

3 dl vetemjöl

1 broccoli

250 g sparris

5 ägg

1 dl vispgrädde

150 g fetaost

250 g morötter (2-3 st)

1 röd paprika

100 g rädisor

65 g ruccola

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

Steg 1

Sätt ugnen på 220°. Pajskal (bunke + pajform): Nyp ihop 100 g smör, 3 dl vetemjöl och ½ tsk salt i bunken. Tillsätt 2 msk iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

Steg 2

Tryck ut degen i pajformen och förgrädda mitt i ugnen i 10 min.

Steg 3

Fyllning (stekpanna): Skär 1 broccoli i mindre bitar och buketter. Skär 1 knippe sparris (250 g) i 3 cm bitar. Hetta upp pannan med 1 msk smör och fräs grönsakerna på hög värme i 4 min.

Steg 4

Äggstanning (bunke): Vispa ihop 5 ägg, 3 dl mjölk, 1 dl vispgrädde med 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i bunken.

Steg 5

Lägg grönsakerna i det förgräddade pajskalet och häll på äggstanningen. Toppa med 1 fp smulad fetaost (150 g). Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 min.

Steg 6

Sallad (stor skål): Skala och hyvla 250 g morötter (2–3 st) tunt med en skalare. Tärna 1 röd paprika. Halvera rädisorna. Blanda allt i skålen med 1 fp ruccola (65 g), 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och 2 krm salt.

Steg 7

Servera pajen med salladen!