Snabb daal med apelsin-morötter

Vego

Se recept

Ingredienser

4 port. valfritt gryn

1/2 blomkål

1 rödlök

1 bit ingefära

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

2 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk gurkmeja

1/2 tsk kanel

1/2 tsk kardemumma

1 fp kokta gröna linser

1 fp kikärtor

1 fp kokosmjölk

1 fp krossade tomater

3-4 st morötter

1 apelsin

1 fp kackad mandel

1 tsk honung

1 fp babyspenat

2 dl turkisk yoghurt

Steg 1

Koka valfritt gryn (gärna couscous) till 4 personer.

Steg 2

Grönsaker: Skär blomkålen i mindre bitar och buketter. Hacka rödlöken. Skala och finriv ingefäran till 2 msk riven.

Steg 3

Daal (traktörpanna): Hetta upp pannan med 1 msk olivolja. Stek grönsakerna, ingefäran, vitlöken, 2 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk gurkmeja, ½ tsk kanel och ½ tsk kardemumma på medelhög värme i 5 min.

Steg 4

Tillsätt de sköljda kokta gröna linserna, sköljda kikärtor, kokosmjölken, de krossade tomaterna och 1 ½ tsk salt i pannan. Sjud på svag värme i 10 min.

Steg 5

Apelsinmorötter (skål): Skala och grovriv morötterna. Skala och skär apelsinen i 1 cm stora bitar. Blanda med hackad mandel, 1 msk olivolja, 1 tsk honung och 2 krm salt i skålen.

Steg 6

Vänd ner babyspenaten i daalen och låt allt bli varmt. Servera daalen med de kokta grynen, morötterna och toppa med turkisk yoghurt.