Orientalisk kalkonfärspanna med ingefärssås

Fågel

Se recept

En asiatisk-inspirerad rätt som är lättlagad och supergod!

Ingredienser

1 broccoli

½ purjolök

250 g morötter (2-3 st)

½ zucchini

1 fp risnudlar (180 g)

1 msk neutral olja

ca 500 g kalkonfärs

1 flaska sweet chli ingefära (200 ml)

2 krm cayennepeppar

1 nektarin

½ fp körsbärstomater (125 g)

1 lime

Steg 1

Grönsaker: Skär 1 broccoli i mindre bitar och buketter. Skölj och strimla ½ purjolök. Skala och skär 250 g morötter (2–3 st) i tunna slantar. Skär ½ zucchini i tunna halvmånar.

Steg 2

Risnudlar (kastrull): Koka 1 fp risnudlar (180 g) enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och klipp nudlarna med en sax.

Steg 3

Färspanna (traktörpanna): Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och bryn ca 500 g kalkonfärs på hög värme i ca 5 min.

Steg 4

Tillsätt grönsakerna, 1 dl sweet chili ingefära, 2 krm cayennepeppar och 1 tsk salt i pannan och fräs på medelhög värme i ytterligare 5 min. Blanda ner nudlarna i pannan.

Steg 5

Tärna 1 nektarin och halvera ½ fp körsbärstomater (125 g). Klyfta 1 lime. Toppa färspannan och nudlarna med nektarinerna och tomaterna och servera med resten av sweet chili ingefärssåsen och limeklyftorna.