Facebookpixel Recept på lussebagels - Middagsfrid

Få 250 kr rabatt på din första matkasse med koden NY250. Gäller ej Julkassen. Läs mer här.

Lussebagels

Dessert Julafton

Se recept

Detta är ett utsökt recept på lussebagels som hela familjen kommer att älska! Ett roligt och nytänkande recept istället för den klassiska lussebullen, MUMS!

Instruktioner

Ingredienser

50 g jäst

150 g smör

2 påsar saffran (1/2 g)

2 dl socker

5 dl mjölk

250 g kvarg

1/2 tsk salt

1 ägg

ca 16-18 dl vetemjöl (960-1080g)

sockerlag: 1 dl socker & 3/4 dl vatten

Steg 1

Ta fram alla ingredienserna i god tid så de blir rumstempererade.

Steg 2

Stöt saffranet i en mortel tillsammans med lite av sockret.

Steg 3

Smula jästen i bunken. Tillsätt det rumstempererade smöret, mjölken och kvargen. Blanda i degblandare alternativt rör om i en bunke med en slev.

Steg 4

Häll i saffranet, sockret, saltet och ägget. Tillsätt 2/3 delar av mjölet och fortsätt blanda. Tillsätt resten av mjölet tills degen känns fast. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskinen eller i bunken i 15 min.

Steg 5

Dela degen i 30 st lika stora bitar. Rulla ut varje bit till fingertjocka längder. Fäst ändarna mot varandra så de bildar en ring och lägg på en plåt med bra avstånd från varandra.

Steg 6

Jäs bakelserna i 40 min under en duk. Koka upp en sockerlag, när sockret har löst upp sig är det klart.

Steg 7

Grädda i ugnen på 180 ° i 8–12 minuter.

Steg 8

Pensla bakelserna med sockerlagen direkt när de kommer ut från ugnen.

Steg 9

Servera med färskost och er favoritsylt - ät och njut!