Grönsakspizza toppad med fetaost

Vego

Se recept

En favorit från temavecka skördetider. Härligt god pizza som görs på färdiga bottnar för enkelhetens skull.

Ingredienser

1 aubergine

½ purjolök

1 röd paprika

3 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1 fp gemsallad (200 g)

200 g morötter (2-3 st)

1 fp blandade bönor (380 g)

½ msk vitvinsvinäger

1 kruka timjan

4 msk tomatpuré

½ msk oregano

½ fp körsbärstomater (125 g)

2 st pizzabottnar

1 fp riven ost (200 g)

1 fp fetaost (150 g)

Steg 1

Sätt ugnen på 230°.

Steg 2

Rostade grönsaker (ugnsplåt +bakplåtspapper): Skär 1 aubergine och ½ purjolök i ½ cm breda slantar och 1 röd paprika i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på plåten och pressa över 3 vitlöksklyftor och ringla över 1 ½ msk olivolja och ½ tsk salt. Rosta högt upp i ugnen i 15 min.

Steg 3

Sallad (skål): Skär 1 fp gemsallad (200 g) i 1 cm strimlor. Skala och grovriv 200 g morötter (2–3 st). Blanda grönsakerna med 1 fp sköljda blandade bönor (380 g), 1 ½ msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

Steg 4

Tomatbas (bunke): Grovhacka 1 kruka timjan. Blanda 4 msk tomatpuré med hälften av timjanen, ½ msk oregano, 1 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken.

Steg 5

Pizza (2 plåtar): Halvera ½ fp körsbärstomater (125 g). Lägg ut 2 st pizzabottnar på plåtarna och bred över tomatbasen. Fördela 1 fp riven ost (200 g), tomaterna och de rostade grönsakerna ovanpå pizzorna (osten i botten). Bryt över 1 fp fetaost (150 g). Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 7 min, tills osten smält.

Steg 6

Strö resten av timjan över pizzorna och servera med salladen.