Gratinerade enchiladas med mangosalsa

Vego

Se recept

Ingredienser

1-2 st morötter

1/2 purjolök

Olivolja

1 fp taco kryddmix

3 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1 tsk samabal oelek

2 fp svarta bönor

1 fp majs

1/2 dl creme fraiche

1 fp krossade tomater

1 1/2 tsk honung

2 krm cayennepeppar

8 st tortillabröd

1/2 fp riven prästost

250 g körbärskvisttomater

1 mango

1 röd paprika

1/2 fp lollo rosso sallad

1/2 kruka persilja

1/2 msk vitvinsvinäger

2 dl turkisk yoghurt

Steg 1

Sätt ugnen på 220°.

Steg 2

Fyllning (traktörpanna): Skala och grovriv morötterna. Skölj och finstrimla purjolöken. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja och fräs grönsakerna, 1 fp taco kryddmix, 2 pressade vitlöksklyftor, tomatpurén, 1 tsk salt och ½ tsk sambal oelek på medelhög värme i 5 min. Tillsätt de svarta bönorna, majsen och crème fraichen och låt allt bli varmt.

Steg 3

Tomatsås (skål): Blanda 1 fp krossade tomater, ½ tsk salt, 1 tsk honung och 2 krm cayennepeppar i skålen.

Steg 4

Enchiladas (ugnsform 20 x 30 cm): Fördela fyllningen i mitten på 8 tortillabröd, rulla ihop och lägg i formen med skarven nedåt. Täck med tomatsåsen, riven prästost och baka mitt i ugnen i 15 min.

Steg 5

Under tiden – Salsa (skål): Kvarta körsbärskvisttomaterna, skala och tärna mangon. Tärna paprikan och strimla lollo rosso salladen. Hacka persiljan och blanda allt i skålen med 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, ½ tsk sambal oelek och 2 krm salt.

Steg 6

Vitlökssås (skål): Blanda turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, ½ tsk honung och 2 krm salt i skålen. Servera enchiladan med salsan och vitlökssåsen.