
Fyllda quasedillas med majskräm och avokadosalsa
Picknick Vegetariskt
Tillagningstid: 35 min
Antal personer: 4
Se recept
SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35. Läs mer om erbjudandet här.
Picknick Vegetariskt
Tillagningstid: 35 min
Antal personer: 4
Se recept
200g morötter (2-3 st)
1 grön paprika
1 rödlök
5 msk + 1 tsk olivolja
1 fp svarta bönor (380g)
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 tsk sambal oelek
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
8 tortillabröd
1 fp riven ost (150g)
1 fp majs (340g)
2 dl turkisk yoghurt
1 krm cayennepeppar
1 fp körsbärstomater (250g)
1 mango
2 avokado
1 kruka koriander
1 lime
Fyllning (stekpanna): Skala och grovriv 200g morötter (2–3 st). Finstrimla 1 grön paprika. Hacka ½ rödlök. Hetta upp pannan med 2 msk olivolja och stek grönsakerna på medelhög värme i 3 min. Tillsätt 1 fp sköljda svarta bönor , 2 msk tomatpuré, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk sambal oelek, 2 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver och 1 tsk salt i pannan. Stek i ytterligare 5 min.
Quesadillas (stekpanna): Lägg ut 4 tortillabröd på bänken och fördela fyllningen och 1 fp riven ost mellan bröden. Lägg resterande tortillabröd på toppen som lock och pressa med en handflata så att blandningen fördelas jämnt mellan bröden. Hetta upp pannan med 1 tsk olivolja och lägg försiktigt ner en quesadilla åt gången och stek på medelhög värme i ca 3 min/sida.
Under tiden – Majskräm (bunke + mixerstav): Tillsätt 1 fp majs, 2 dl turkisk yoghurt, 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm cayennepeppar i bunken och mixa till en grov röra.
Salsa (skål): Kvarta 1 fp körsbärstomater (250 g). Skala och tärna 1 mango. Skär ½ rödlök i tunna halvmånar. Kärna ur och tärna 2 avokado. Hacka 1 kruka koriander. Blanda med 1 msk olivolja, saften från 1 lime, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
Servera quesadillan med majskrämen och salsan.