
Banh xeo: vietnamesiska pannkakor med frästa grönsaker
Picknick Vegetariskt
Tillagningstid: 40 min
Antal personer: 4
Se recept
SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35. Läs mer om erbjudandet här.
Picknick Vegetariskt
Tillagningstid: 40 min
Antal personer: 4
Se recept
2 ägg
1 burk kokosmjölk (400g)
1 dl vetemjöl
1 tsk gurkmeja
300g rättika
500g morötter (5-6 st)
½ purjolök
1 fp champinjoner (250g)
1 msk neutral olja
1 lime
2 tsk sesamolja
1 msk kinesisk soja
½ bit ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
½ dl olivolja
2 ½ dl turkisk yoghurt
1 kruka krispsallad
1 fp böngroddar (180g)
1 fp solroskärnor (50g)
Pannkakssmet (bunke): Vispa ihop 2 ägg med 1 burk koksmjölk i bunken. Tillsätt 1 dl vetemjöl, ½ tsk salt, 1 tsk gurkmeja och vispa till en slät smet.
Grönsaker (bunke): Skala och skär 300 g rättika och 500 g morötter i ½ cm tunna stavar. Dela och skiva ½ purjolök i tunna halvmånar. Kvarta 1 fp champinjoner.
Pannkakor (stekpanna): Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja. Stek pannkakorna på medelhög värme, 2 min per sida, 1 dl smet åt gången och lägg på en tallrik.
När pannkakorna är klara, torrstek champinjonerna i 4 min tills vattnet dunstat. Tillsätt resten av grönsakerna, 1 msk smör och fräs på medelhög värme i ytterligare 4 min
Under tiden: Dressing (skål): Riv skalet och pressa saften av 1 lime. Tillsätt 2 tsk sesamolja, 1 msk kinesisk soja och ½ bit riven ingefära. Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek och ½ dl olivolja. Häll dressingen över grönsakerna i pannan och blanda väl.
Fördela grönsakerna på ena halvan av pannkakan. Vik sedan ihop den till en halvmåne. Repetera med resterande pannkakorna. Servera tillsammans med 2 ½ dl turkisk yoghurt och en sallad på 1 kruka krispsallad, 1 fp böngroddar och 1 fp solroskärnor.