Facebookpixel Recept äppelkompott med cheesecakekräm och havresmul - Middagsfrid

SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35.  Läs mer om erbjudandet här.

Äppelkompott i glas med cheescakekräm och havresmul

Dessert

Se recept

Våra svenska äpplen är ännu i säsong, så varför inte passa på att göra en lyxigt god efterrätt på just äpplen? 

Havresmul

Ingredienser

25 g rumstempererat smör

½ dl vetemjöl

½ dl havregryn

2 msk socker

1 krm kardemumma

Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop dem med fingrarna.

Steg 2

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smulet på plåten. Grädda i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.

Äppelkompott

Ingredienser

2 äpplen

1 msk vatten

2 msk strösocker

½ tsk vaniljpulver

1 tsk kanel

Steg 1

Skär äpplena i små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kryddor. Låt koka på medelvärme tills äpplena har mjuknat, ca 10 min. Låt svalna.

Cheesecakekräm

Ingredienser

300 g Philadelphiaost

1 1/4 dl vispgrädde

½ dl florsocker

½ tsk vaniljpulver

Steg 1

Vispa ihop Philadelphiaosten och vispgrädden till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.

Steg 2

Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekrämen och strö över havresmulet. Dags att servera!