Facebookpixel Äggcaprese med räkor - Middagsfrid®

Få 200 kr rabatt på dina två första kassar med koden NY200. Läs mer om erbjudandet här.

Äggcaprese

Äggcaprese med räkor

Nyheter

Se recept

Under påsken äter vi dubbelt så mycket ägg som under en vanlig vecka. I praktiken blir det flera tusen ton ägg! Här kommer ett supergott och enkelt recept på ägg med räkor.

Ingredienser

6 ägg

1 burk räkor, 170 g

1 dl majonnäs

½ kruka dill

Steg 1

Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Lägg i 6 ägg och låt sedan äggen koka i 10 min.

Steg 2

Skölj äggen i kallt vatten. Skala och skär äggen i tunna skivor. Häll av vätskan från 1 burk räkor (170 g).Varva äggskivor och räkor på ett serveringsfat.

Steg 3

Klicka ut ca 1 dl majonnäs på äggen och garnera med dillvippor från ½ kruka dill. Servera äggcapresen samma dag som äggen kokas.