Kristi flygare – nu grillar vi!

Övrigt

Läs mer

Barärmsdagen

Kristi himmelfärdshelgen är här och därmed lite långledigt för många av oss. Förhoppningsvis är vårvärmen här och vi kan äta och umgås utomhus. Historiskt sett har Kristi himmelsfärdsdag betraktats som den första sommardagen. Då skulle vinterklädseln läggas undan och kvinnorna gå med bara armar – dagen kallades därför ibland för ”barärmdagen. Sommarfisket inleddes också ofta den här dagen, varför dagen ibland fick namnet metardagen.

Våren 2020

Den här våren har nog sett annorlunda ut för de flesta av oss. Och mycket är ännu inte som det brukar, så då får man försöka göra det bästa av situationen. Passa på att ta en promenad i skog och mark och ha picknick i gröngräset. Den här helgen brukar också innebära att vi kickar igång grillsäsongen. De flesta har nog koll på hur man grillar kött, kyckling och kanske till och med fisk. Men visste du att det går att grilla nästa alla typer av grönsaker också?

Grilla grönsaker

Ja, så är det faktiskt. De flesta grönsaker går väldigt bra att lägga på grillen. Romansallad och isbergssallad t.ex. är jättegott att grilla. Pensla med lite brynt smör och pressa över citronsaft. Färska fräscha primörer är ju fantastiskt goda att grilla. Allt från färsk knipplök, sparris och knippmorötter till zucchini och majskolvar är också underbart att lägga på grillen. Tillsammans med en matig potatissallad och en krämig färskoströra blir det en underbar försommarmiddag.

Grillspett

Att göra grillspett är ju också ett trevligt alternativ och är dessutom ett roligt sätt att servera på. Men tänk på att olika råvaror behöver grillas olika länge, så blanda inte råvaror med olika grilltid på samma spett.  Till grillspetten är det gott att göra pesto på ramslök och färska örter som persilja och gräslök kan du göra egen majonnäs med.

Mycket gott att se fram emot. Bara fantasin sätter gränserna!