Kycklingklubba med citron, rosmarin, tomat- och fetaostsalla
Kycklingklubba med citron, rosmarin, tomat- och fetaostsalla
Kycklingklubba med citron, rosmarin, tomat- och fetaostsalla

Kycklingklubba med citron, rosmarin, tomat- och fetaostsalla

649716504240005
Kycklingklubbor och potatis½ citron1 vitlöksklyfta1 tsk torkad rosmarin 2 krm salt½ tsk svartpeppar 1 fp kycklingklubbor, ca 500 g1 fp potatis, 450 g2 krm salt1 msk olivoljaTomat- och fetaostsallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp oliver, 70 g1 msk olivolja1 msk balsamvinäger½ tsk oregano1 fp fetaost, 100 gCitron- och honungsyoghurt½ citron1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk olivolja1 msk honung1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, salladsskål och en mindre skål.2. Kycklingklubbor och potatis: Blanda skal och saft från en halv citron, pressad vitlök, rosmarin, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingklubborna och låt dem marinera. Halvera potatisen. Fördela ut potatisen över hela plåten, tillsätt salt, olivolja och blanda runt. Vänd snittytan på potatisen nedåt. Lägg ut kycklingklubborna ovan på potatisen och sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min.3. Tomat- och fetaostsallad: Halvera körsbärstomater och blanda med oliver, olivolja, balsamvinäger och oregano i salladsskålen. Bryt över fetaosten i grova bitar.4. Citron och honungsyoghurt: Blanda finrivet skal och saft från en halv citron med matyoghurt, olivolja, honung och salt i skålen.5. Servera klubborna med potatisen, tomat- och fetaostsalladen samt yoghurtsåsen.