Palak daal med röda linser, yoghurt och bröd
Palak daal med röda linser, yoghurt och bröd
Palak daal med röda linser, yoghurt och bröd

Palak daal med röda linser, yoghurt och bröd

749716233220004
Palak daal1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp morötter, 300 g2 msk neutral olja1 fp garam masala kryddmix, 33 g2 krm salt1 fp konserverade körsbärstomater, 390 g1 fp röda linser, 125 g1 fp kokosmjölk, 250 ml4 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp babyspenat, 65 g1 lime 1 fp pitabröd, 350 g1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en traktörpanna med lock.2. Palak daal: Hacka gul lök och vitlöksklyftor. Grovriv morötter. Hetta upp neutral olja i traktörpannan och fräs löken på medelhög värme i 4 min. Tillsätt rivna morötter, garam masala kryddmix och salt i traktörpannan och fräs i ytterligare 1 min.3. Blanda ner konserverade tomater, röda linser, kokosmjölk, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i traktörpannan och låt det koka på medelvärme i 10 min under lock.4. Pitabröd: Lägg bröden på ett ugnsgaller och baka mitt i ugnen i ca 3 min, alternativt så kan du rosta dem i brödrosten.5. Vänd ner babyspenat och skal och saft från lime i traktörpannan. Servera daalen tillsammans med pitabröd och yoghurt.