Palak daal med röda linser, yoghurt och bröd
Palak daal med röda linser, yoghurt och bröd
Palak daal med röda linser, yoghurt och bröd

Palak daal med röda linser, yoghurt och bröd

249105303290003
Palak daal1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp morötter, 300 g2 msk neutral olja½ tsk salt1 fp garam masala kryddmix, 33 g2 fp konserverade körsbärstomater, 780 g1 fp röda linser, 250 g1 fp kokosmjölk, 250 ml6 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp babyspenat, 175 g1 lime 1 fp pitabröd, 350 g 1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en traktörpanna med lock.2. Palak daal: Hacka gul lök och vitlöksklyftor. Grovriv morötter. Hetta upp neutral olja i traktörpannan och fräs löken på medelhög värme i 4 min. Tillsätt rivna morötter, salt och garam masala kryddmix i traktörpannan och fräs i ytterligare 1 min.3. Blanda ner konserverade tomater, röda linser, kokosmjölk, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i traktörpannan och låt koka på medelvärme i 10 min under lock.4. Pitabröd: Lägg bröden på ett ugnsgaller och baka mitt i ugnen i ca 3 min, alternativt så kan du rosta dem i brödrosten.5. Vänd ner babyspenat, skal och saft från lime i traktörpannan. Servera daalen tillsammans med pitabröd och yoghurt.