Kycklingklubba med citron, rosmarin och grekisk sallad
Kycklingklubba med citron, rosmarin och grekisk sallad
Kycklingklubba med citron, rosmarin och grekisk sallad

Kycklingklubba med citron, rosmarin och grekisk sallad

249416394500007
Kycklingklubbor och potatis½ citron1 vitlöksklyfta2 tsk torkad rosmarin ½ tsk salt½ tsk svartpeppar2 fp kycklingklubbor, 1 kg1 fp potatis, 900 g½ rödlök½ tsk salt1 msk olivoljaGrekisk sallad1 fp körsbärstomater, 250 g½ rödlök1 minigurka1 fp oliver, 70 g1 msk olivolja1 msk balsamvinäger½ tsk oregano1 fp fetaost, 100 gCitron- och honungsyoghurt½ citron1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk olivolja1 msk honung1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, salladsskål och en mindre skål.2. Kycklingklubbor och potatis: Blanda skal och saft från en halv citron, pressad vitlök, rosmarin, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingklubborna och låt dem marinera. Halvera potatis och skär halva löken i klyftor. Fördela ut potatisen och löken över hela plåten, tillsätt salt, olivolja och blanda runt. Vänd snittytan på potatisen nedåt. Lägg ut kycklingklubborna ovan på potatisen och sätt plåten mitt i ugnen i ca 30-35 min.3. Grekisk sallad: Halvera körsbärstomater, skiva resten av rödlöken och skär minigurka i halvmånar. Blanda grönsakerna med oliver, olivolja, balsamvinäger och oregano i salladsskålen. Bryt över fetaosten i grova bitar.4. Citron- och honungsyoghurt: Blanda finrivet skal och saft från en halv citron med matyoghurt, olivolja, honung och salt i skålen.5. Servera klubborna med potatisen, löken, den grekiska salladen och yoghurtsåsen.