Kycklingklubba med citron, rosmarin och grekisk sallad
249416394500007Kycklingklubbor och potatis½ citron1 vitlöksklyfta2 tsk torkad rosmarin ½ tsk salt½ tsk svartpeppar2 fp kycklingklubbor, 1 kg1 fp potatis, 900 g½ rödlök½ tsk salt1 msk olivoljaGrekisk sallad1 fp körsbärstomater, 250 g½ rödlök1 minigurka1 fp oliver, 70 g1 msk olivolja1 msk balsamvinäger½ tsk oregano1 fp fetaost, 100 gCitron- och honungsyoghurt½ citron1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk olivolja1 msk honung1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, salladsskål och en mindre skål.2. Kycklingklubbor och potatis: Blanda skal och saft från en halv citron, pressad vitlök, rosmarin, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingklubborna och låt dem marinera. Halvera potatis och skär halva löken i klyftor. Fördela ut potatisen och löken över hela plåten, tillsätt salt, olivolja och blanda runt. Vänd snittytan på potatisen nedåt. Lägg ut kycklingklubborna ovan på potatisen och sätt plåten mitt i ugnen i ca 30-35 min.3. Grekisk sallad: Halvera körsbärstomater, skiva resten av rödlöken och skär minigurka i halvmånar. Blanda grönsakerna med oliver, olivolja, balsamvinäger och oregano i salladsskålen. Bryt över fetaosten i grova bitar.4. Citron- och honungsyoghurt: Blanda finrivet skal och saft från en halv citron med matyoghurt, olivolja, honung och salt i skålen.5. Servera klubborna med potatisen, löken, den grekiska salladen och yoghurtsåsen.