Facebookpixel Thaisoppa med lax och purjolök - Middagsfrid ®

Få 200 kr rabatt på dina två första kassar med koden NY200. Läs mer om erbjudandet här.

Thaisoppa med lax och purjolök

Thaisoppa med lax och purjolök

Fisk

Se recept

Är du sugen på en god soppa som går supersnabbt att laga? Den här thaisoppan med lax och purjolök slänger du ihop på endast 10-15 min och är perfekt när tiden är knapp. Servera soppan med vitlöksbröd och grönsaker, mums!

Instruktioner

Ingredienser

3/4 olivolja

2 vitlöksklyftor

4 st surdegspavé

1 purjolök

ca 500 g laxfilé

2 fp thaisoppa (1 liter)

1 dl vispgrädde

1 fp körbärstomater

1 fp rädisor (125 g)

Steg 1

Vitlöksbröd (skål + ugnsplåt + bakplåtspapper): Blanda ¾ dl olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor och 2 krm salt i skålen. Halvera 4 st surdegspavé och fördela oljan på bröden. Lägg halvorna på plåten och rosta mitt i ugnen i ca 10 min.

Steg 2

Thaisoppa (kastrull): Strimla 1 purjolök och skär ca 500 laxfilé i 4 cm stora bitar. Koka upp 2 fp thaisoppa (1 liter) i kastrullen och lägg i purjon och laxen. Tillsätt 1 dl vispgrädde och låt soppan sjuda på svag värme ca 5 min.

Steg 3

Grönsaker (skål): Halvera 1 fp körsbärstomater(250 g) och 1 fp rädisor (125 g) och lägg i skålen.

Steg 4

Servera thaisoppan med vitlöksbröden och grönsakerna.