Stekt grillost med spetskål, couscous och raita
Stekt grillost med spetskål, couscous och raita
Stekt grillost med spetskål, couscous och raita

Stekt grillost med spetskål, couscous och raita

949806101320009
Spetskål3 l vatten3 msk salt1 spetskål, ca 800 g1 msk olivoljaCouscous1 ¼ dl vatten1 tsk buljongpulver, alt 1/3 tärning1 krm kardemumma1 krm ingefära1 fp couscous, 125 gStekt grillost1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp grillost, ca 200 g1 msk neutral olja½ tsk sambal oelek1 krm svartpepparRaita1 fp lätt crème fraiche LF, 2 dl1 tsk spiskummin
0 kr
1. Förbered: Ta fram två kastruller, salladsskål, stekpanna, uppläggningsfat och en liten skål. Koka upp 3 liter vatten med 3 msk salt i den ena kastrullen till spetskålen.2. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver, kardemumma och ingefära i den andra kastrullen. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av salladsskålen. Slå sedan buljongen över couscousen och plasta över skålen.3. Stekt grillost: Hacka lök, vitlök och skär grillosten i 2 x 2 cm bitar. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek grillosten runt om gyllene i ca 4 min. Tillsätt lök, vitlök, sambal oelek och stek i 1 min.4. Kvarta spetskålen, behåll stammen på så de håller ihop och koka i kastrullen i ca 5 min. Lägg spetskålen på uppläggningsfatet och ringla över olivolja.5. Raita: Blanda crème fraiche och spiskummin i den lilla skålen.6. Servera grillosten med couscousen, spetskålen och raitan.