Stekt grillost med spetskål, couscous och raita
Stekt grillost med spetskål, couscous och raita
Stekt grillost med spetskål, couscous och raita

Stekt grillost med spetskål, couscous och raita

849506509660004
Spetskål3 l vatten3 msk salt1 spetskål, ca 800 g1 msk olivoljaCouscous2 ½ dl vatten1 tsk buljongpulver, alt 1/3 tärning1 krm kardemumma1 krm ingefära1 fp couscous, 250 gStekt grillost1 gul lök1 vitlöksklyfta2 fp grillost, ca 400 g1 msk neutral olja1 tsk sambal oelek1 krm svartpepparRaita1 fp lätt crème fraiche LF, 2 dl1 tsk spiskummin
0 kr
1. Förbered: Ta fram två kastruller, salladsskål, stekpanna, uppläggningsfat och en liten skål. Koka upp 3 liter vatten med 3 msk salt i den ena kastrullen till spetskålen.2. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver, kardemumma och ingefära i den andra kastrullen. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av salladsskålen. Slå sedan buljongen över couscousen och plasta över skålen.3. Stekt grillost: Hacka lök, vitlök och skär grillosten i 2 x 2 cm bitar. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek grillosten runt om gyllene i ca 4 min. Tillsätt löken, vitlöken, sambal oelek, svartpeppar och stek i 1 min.4. Kvarta spetskålen, behåll stammen på så dem håller de ihop och koka i kastrullen i ca 5 min. Lägg spetskålen på uppläggningsfatet och ringla över olivolja.5. Raita: Blanda crème fraiche och spiskummin i den lilla skålen.6. Servera grillosten med couscousen, spetskålen och raitan.