Orientalisk lämmfärspasta

Kött

Se recept

Ingredienser

1 aubergine

1/2 gul paprika

1-2 st gullökar

500 g lammfärs

3 msk olivolja

2 1/2 tsk spiskummin

2 vitlöksklyftor

2 nektariner

2 msk tomatpuré

1 1/2 krm cayennepeppar

4 port pasta

1 citron

1/2 babyspenat

1 fp fetaost

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1 cm breda skivor. Skär paprikan i 3 cm stora tärningar. Skär gul löken i 1 cm breda klyftor. Blanda 2 msk olivolja, 1 tsk spiskummin, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 pressad vitlöksklyfta på en plåt.

Steg 2

Tillsätt auberginen, paprikan och löken och gnugga inmarinaden. Halvera nektarinerna och ta bort kärnan. Lägg de marinerade grönsakerna och nektarinerna på plåten (nektarinen med snittsidan uppåt). Grilla högt upp i ugnen i 20–25 min.

Steg 3

Koka pastan. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn lammfärsen, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 msk tomatpuré på hög värme i 6–7 min. Krydda med 1 krm cayennepeppar och ½ tsk salt.

Steg 4

Kryddning: Riv skalet från citronen och blanda med saften från citronen, ¾ dl olivolja, 1 ½ tsk spiskummin, 1 tsk salt, ½ krm cayennepeppar och 1 krm svartpeppar i bunken.

Steg 5

Blanda pastan med kryddningen, färsen och babyspenat. Servera med de rostade grönsakerna och toppa med smulad fetaost. Servera!