Muffins med frosting & rabarberkompott

Dessert

Se recept

Rabarberkompott

Ingredienser

500 g raberber

1 dl socker

2 krm kardemumma

1/2 dl vatten

1 msk potatismjöl utblandat i 1 msk kallet vatten

Steg 1

Skala och skär rabarbern i små bitar. Lägg i kastrullen med allt utom potatismjölet och koka på svag värme i ca 10 min.

Steg 2

Rör om då och då. Rör ner det blötlagda potatismjölet och vispa ordentligt tills kompotten tjocknar. Låt svalna.

Muffins

Ingredienser

100 g smör

2 ägg

1 1/2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 dl mjölk

2 krm kardemumma

Skalet från 1 citron

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Steg 1

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölken och det smälta smöret i äggblandningen.

Steg 2

Blanda de torra ingredienserna samt citronskalet i en bunke och rör försiktigt ner det i smeten. Fyll muffinsformar till hälften och klicka i lite rabarberkompott. Toppa med ytterligare lite muffinssmet och baka mitt i ugnen i ca 10-15 min.

Steg 3

Provstick gärna med en potatissticka så att du ser att de är ”torra” inuti. Låt svalna på ett galler.

Frosting

Ingredienser

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljpulver

Saften från 1 citron

100 g philadelphiaost

2 msk rabarberkompott

Steg 1

Vispa ihop allt utom philadelphian i en bunke. Tillsätt philadelphiaosten och vispa tills frostingen är slät och rör ner ca 2 msk rabarberkompott. Låt stelna i kylen.