Facebookpixel Vegetarisk matkasse 3 middagar för 4 pers | Vegokassen | Middagsfrid®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Vegokassen

3 middagar för 4 personer

Rabattkoden kunde inte tillämpas!

Ett bra val för dig, djuren och naturen

  • Ca 50% ekologiska varor
  • Klimatvänligt och hälsosamt
  • Lakto-ovo-vegetarisk

ord.pris:

ditt pris:

Menyer

Upptäck den goda och inspirerande vegetariska Vegetarisk matkasse

Med en vegetarisk matkasse från oss på Middagsfrid får du tre vegetariska middagar till fyra personer.Vår vegokasse bjuder på nya spännande rätter varje vecka och du får alltid de bästa råvarorna. Det ska vara enkelt att laga god och hälsosam mat, oavsett om du är vegetarian eller inte.

Inspireras av vår matkasse med vego

Det är vår receptkreatör och menyplanerare Oskar som skapar veckomenyerna till vår vegetariska matkasse. Recepten kommer att ge dig gott om inspiration till hur du kan laga god och hälsosam vegetarisk mat. Eftersom matkassen är till fyra personer fungerar den utmärkt för familjer, men också för par som vill ha extra matlådor.

Kanske vill du byta ut hälften av veckans måltider till hälsosamma vegorätter, eller så är du vegetarian men har svårt att komma på vad du ska laga under alla dagar i veckan. Det är ett utmärkt sätt att få god vardagsmat utan för mycket arbete.

När vi planerar recepten i vår Vegokasse har vi alltid ett stort hälsofokus. Vi väljer gärna växtbaserade alternativ som t.ex havregrädde. I Vegokassen får du även mycket goda grönsaker, baljväxter och fiberrika alternativ till ris och pasta.

Det här är ingen vegansk matkasse, utan recepten är lakto-ovo-vegetariska. Det innebär att mejeriprodukter och ägg kan förekomma. I sällsynta fall innehåller någon ingrediens löpe. I denna vegetariska matkassen får du ta del av traditionella rätter med ny twist, familjefavoriter i vegotappning och helt nya, spännande smaksensationer.

Fördelar med en vegetarisk matkasse från Middagsfrid

En stor fördel med vår vegokasse är att du får recept och matvaror levererade till dörren. Du slipper därmed planera för och sköta inköpen till tre av veckans middagar. Samtidigt får du gott om utrymme att planera in några egna favoriter också. Eftersom recepten är till fyra personer passar den även till kompisar som bor ihop.

Att välja vegetariskt är bra för miljön, klimatet och hälsan. Även om ni inte äter helt vegetariskt gör ni gott för världen när ni byter ut några mål. Dessutom får du recept där grönsakerna är säsongsbaserade, för att du i stor utsträckning ska kunna njuta av svenska grönsaker. Inga grönsaker i våra matkassar har behövt transporteras till Sverige med flyg.

Även om det här inte är en ekologisk vegetarisk matkasse försöker vi ha med ekologiska produkter i kassen. Specifikt när det kommer till mejeriprodukter och ägg. I vår vegokasse är ca 50 % av innehållet ekologiskt.

Eftersom det här är en vegetarisk och inte pescetarisk matkasse ingår ingen fisk. Men eftersom du inte får alla veckans sju middagar kan du laga dina favoritrecept med fisk andra dagar.

En annan fördel med att köpa matkassar från oss på Middagsfrid är att du kan se recepten för fyra veckor framåt här på vår hemsida. På så sätt kan du avbeställa matkassen under de veckor du inte gillar vad den innehåller, eller när du helt enkelt inte behöver en matkasse. Det gör också det enklare för dig att planera de övriga fyra middagarna varje vecka utan att de krockar med de du får i vår Vegokasse.

En vegetarisk matkasse som passar alla

Om du vill få barnen att äta mer vegetariskt kan vår matkasse vara till stor hjälp. Recepten är nämligen anpassade för att tyckas om av såväl barn som vuxna. Du bjuds på allt från sallader och pajer till värmande soppor.

När vi planerar och packar ihop våra matkassar har vi alltid fokus på så lite matsvinn som möjligt. Du får därför användning av allting som du får med i en vegetarisk matkasse från oss. När du påbörjar en prenumeration av en matkasse behöver du inte oroa dig över bindningstid. Du kan välja att avsluta när du vill.

Vanliga frågor och svar

Vilka är fördelarna med vegetarisk matkasse?

En matkasse med vego är bra både för klimatet och för din hälsa. Dessutom är ca hälften av råvarorna ekologiska i vår vegokasse på Middagsfrid.

Finns det en vegansk glutenfri matkasse?

I dagsläget erbjuder vi ingen sådan matkasse på Middagsfrid.

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Du kan inte köpa en enstaka matkasse utan påbörjar automatiskt en prenumeration. Dock kan du avsluta den när du vill och du kan alltid avboka matkassarna du inte vill ha.

Hur fungerar det att prenumerera på matkasse?

Du väljer den matkasse du är intresserad av och fyller i dina adressuppgifter för att se om vi levererar dit du bor. Sedan väljer du om du vill ha kassen varje eller varannan vecka. Pengarna dras sedan med vald betalmetod, eller så får du faktura om du väljer det alternativet.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Vi levererar främst matkassarna på kvällar under söndagar, måndagar och tisdagar.