Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis
Fetaostbiffar med klyftpotatis

Fetaostbiffar med klyftpotatis

249294837910005
Klyftpotatis1 fp fast potatis, 900 g 1 fp morötter, 500 g 2 msk olivolja1 tsk salt2 krm svartpepparFetaostbiffar2 fp fetaost, 300 g 1 ägg3 msk vetemjöl3 msk olivolja2 krm cayennepeppar1 dl ströbrödSås1 fp gräddfil, 3 dl1 tsk oregano1 vitlöksklyfta2 krm saltSallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix frisé/maché, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, två skålar, tallrik och stekpanna.2. Klyftpotatis: Skär potatis och morötter i 2 cm breda klyftor och blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20-25 min.3. Biffar: Smula ner fetaost i bunken. Tillsätt ägg, vetemjöl, 1 msk olivolja och cayennepeppar i bunken och rör om till en smet.4. Sås: Blanda gräddfil, oregano, pressad vitlök och salt i den ena skålen.5. Biffar forts.: Häll ut ströbröd på tallriken. Gör ca 8 små biffar av fetaostsmeten och vänd runt dem i ströbrödet. Hetta upp pannan med 2 msk olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 3 min/sida, så de blir gyllenbruna.6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix i den andra skålen.7. Servera fetaostbiffarna med klyftpotatisen, morötterna, såsen och salladen.