Kryddbakad rödkål i libabröd med korianderhummus & pickles
Kryddbakad rödkål i libabröd med korianderhummus & pickles
Kryddbakad rödkål i libabröd med korianderhummus & pickles

Kryddbakad rödkål i libabröd med korianderhummus & pickles

349075121250007
Kryddbakad rödkål1 bit rödkål, ca 600 g1 fp kikärtor, 380 g1 fp fajita kryddmix, 30 g1 tsk salt½ msk neutral oljaPickles1 gurka1 rödlök2 msk socker2 msk vitvinsvinägerKorianderhummus1 fp kikärtor, 380 g4 msk kikärtsspad1 vitlöksklyfta1 tsk spiskummin1 tsk salt1 msk neutral olja½ fp koriander, 10 g½ fp koriander, 10 g1 fp orientaliskt bröd, 350 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 190°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, bunke, en stavmixer, en mixerbunke och en serveringsskål.2. Kryddbakad rödkål: Skär rödkål tvärs över i 1 cm skivor. Sila av och spola kikärtor. Blanda kikärtorna, rödkålen, kryddmix, salt och neutral olja i ugnsformen och baka i ugnen i ca 15 min.3. Pickles: Halvera gurka och skär i mindre bitar. Dela och skiva rödlök. Blanda socker, vitvinsvinäger, gurkan och löken i bunken och ställ åt sidan.4. Korianderhummus: Häll av spadet från kikärtorna och spara 4 msk av spadet. Mixa kikärtorna, spadet, riven vitlök, spiskummin, salt, neutral olja och hälften av koriandern slätt i mixerbunken. Lägg över i serveringsskålen.5. Värm bröden i ca 1 min i ugnen. Bygg ditt bröd tillsammans med den kryddbakade rödkålen och kikärtorna, pickles och korianderhummusen. Toppa med resten av koriandern!