Facebookpixel Hälsosamma Matkassar – Skaffa en godare vana med Middagsfrid®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

OM MIDDAGSFRID

Vi vet att vardagen är full av måsten. Någon måste lämna, någon måste hämta, någon måste vabba och någon måste jobba. Livet är vad livet är. För det mesta fantastiskt, men lika ofta hektiskt och kanske väl mycket då och då. Och till råga på allt måste någon laga middag – varje dag.

Men vardagarna måste inte vara en transportsträcka till helgen. Varje dag kan vara en till chans att sätta sig ner tillsammans och njuta av en god vällagad måltid. En riktig middag gjord på bra råvaror med kärlek i matlagningen. Då blir maten en anledning att ses. Och kanske rent utav sitta kvar en stund. Prata om dagen som varit, eller planera helgen som kommer, och inte bara slänga i sig maten innan kvällens träningar, tvättider och tråkiga måsten börjar. Det är klart att det inte går varje dag. Ibland är det enda som funkar korv, makaroner och Netflix.

En hemlevererad matkasse kanske inte är hela lösningen. Men vi tror att det är en del av den. En bit på plats i det berömda livspusslet. En storhandling mindre och en större anledning att äta middag ihop. Ett steg närmare lite mer Middagsfrid, helt enkelt.

VÅR VISION

Vår vision är en bättre matvärld där allt fler värderar hemlagad mat baserad på riktiga råvaror där man även tagit hänsyn till hälsa, natur och klimat. Vi brinner för bra och såklart riktigt god mat. Att samlas på kvällen och äta mat som man själv lagat från riktiga råvaror, det är riktig lyx enligt oss. Dessutom är måltiden en ypperlig social institution där man kan mötas och prata om hur dagen varit. Flera studier visar att måltiden är mer effektiv för barns språkutveckling än att läsa sagor för dem. Middagen är så mycket mer än bara näringen i maten. Och vi tycker att alla förtjänar lite mer Middagsfrid.

SÅ KOM KICKI THEANDER PÅ AFFÄRSIDÉN:

”Året är 2007. Jag sitter på en parkbänk i Kungsträdgården, en solig majdag under körsbärsträden som blommar. Jag har precis fått en hemuppgift av min coach. Den går ut på att jag ska reflektera över min drömsituation med block och penna i någon inspirerande miljö i 2 timmar. Jag ska tänka bort alla hinder och begränsningar. Under den första timmen tänker jag bara i realistiska banor. Jag drömmer inte alls trots att jag har blivit tillsagd att göra det. Jag tänker att jag vill sitta i fina lokaler i City, ha en bra chef som lyssnar, en hög lön osv. Men under den andra timmen har min fantasi riktigt brakat lös och jag hade helt plötsligt många konkreta affärsidéer på mitt block. Det började handla mer och mer om mat. Och plötsligt händer det som av sig självt… Pennan har gjort jobbet känns det som. Jag ska leverera färdigplanerade matkassar med tillhörande recept. En innovation som sedan kom att bli en hel bransch.”