Facebookpixel Recept Vinterplåt med rostad brysselkål och linser - Middagsfrid ®

Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt)Läs mer om erbjudandet här.

vinterplat

Vinterplåt med rostad brysselkål och linser

Vegetariskt

Se recept

En härlig och färgglad vinterplåt med rostad brysselkål och linser som blandas med en god vinägrett!

Instruktioner

Ingredienser

1 fp brysselkål (500 g)

450 g potatis

1 broccoli

1 röd paprika

3 msk neutral olja

1 msk biljongpulver (alt. 1 tärning)

3 dl mixade linser

1 äpple

1 fp kålmix rödkål/grönkål (325 g)

1/2 fp torkade tranbär (65 g)

1 lime

2 msk olivolja

2 msk japansk soja

1/2 vitlöksklyfta

1 msk honung

Steg 1

Sätt ugnen på 225°.

Steg 2

Grönsaksplåt (ugnsplåt + bakplåtspapper): Dela 1 fp brysselkål (500 g) och 450 g potatis i halvor. Skär 1 broccoli i mindre bitar och buketter. Skär 1 röd paprika i 2 cm bitar. Blanda grönsakerna på plåten med 3 msk neutral olja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Sätt plåten mitt i ugnen i 20 min.

Steg 3

Koka upp 6 dl vatten med 1 msk buljongpulver (alt 1 tärning). Skölj 3 dl mixade linser och tillsätt dem i vattnet, låt småkoka 15-20 min.

Steg 4

Sallad (bunke): Skiva 1 äpple i tunna halvmånar. Blanda äpplet med 1 fp kålmix rödkål/grönkål (325 g), ½ fp torkade tranbär (ca 65 g).

Steg 5

Vinägrett (skål): Blanda saften från 1 lime med 2 msk olivolja, 2 msk japansk soja, ½ pressad vitlöksklyfta och 1 msk honung i skålen.

Steg 6

Grönsaksplåt forts.: Ta ut plåten från ugnen. Dressa grönsakerna med hälften av vinägretten.

Steg 7

Bygg din tallrik med en bas med salladen, toppa sedan med lite linser och rostade grönsaker. Dressa allting med vinägretten.

Är du nyfiken på fler goda vegetariska recept och råvaror? Beställ hem vår vegokasse!