Facebookpixel Vego är för alla! - Middagsfrid ®

SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35.  Läs mer om erbjudandet här.

Vego är för alla!

Artiklar Vegetariskt

Läs mer

Vi älskar vego och fyller gärna våra kassar med härliga sallader och mycket grönsaker. Att intresset för vegetarisk mat ökar märks tydligt bland våra kunder. Vissa lockas av spännande och goda vegorätter medan andra väljer bort kött av hänsyn till miljö och hälsa eller av etiska och religiösa skäl. Vi har mängder av recept på härliga sallader och mustiga grytor men ibland längtar man efter köttbullar i brunsås med rårörda lingon, korvstroganoff eller en saftig hamburgare.

Så klart kan man äta vegetariskt även om man gillar kött! Det finns en uppsjö av olika vegetariska färser, blödande vegoburgare och goda biffar med olika smaker, texturer och innehåll. Det ökade intresset för vegetarisk mat gör att utbudet växer med raketfart. Som Åsa Domeij skriver i sin blogg så finns det många argument för att utveckla produkter för dem som gillar kött men vill äta mindre av det. Så för alla er som vill äta mer vegetariskt men tycker det är svårt så dyker det just nu upp mängder av spännande, vegetariska alternativ som kan ersätta köttfärsen, burgaren och köttbullarna.

Det finns vego för alla och genom att testa flera olika alternativ så hittar du säkert dina favoriter, oavsett vad du gillar. Kanske prova att byta ut färsen mot ett vegetariskt alternativ till tacosen på fredag? Om vegofärs inte är för dig så är också halloumi och bönor väldigt gott i tacos. Som i dessa härliga vegetariska nachos med kryddiga svarta bönor och ost som dyker upp i Flexitariankassen vecka 5. Riktigt smarriga kan vi lova!