Semmelchoklad i kopp

Varm choklad med mandelsmör & kardemumma – Semmeldryck

Dessert

Se recept

Varm choklad hör vintern till. Tillsätter du mandelsmör och kardemumma ger det chokladen en varm och god semmelkänsla. Toppa med marshmallows för extra piff!

4 personer

Ingredienser

1-2 tsk kardemumma

1 liter krämig osötad havremjölk

5 msk mandelsmör

2 msk kakao

½ msk honung

1 dl vispgrädde

marshmallows

Steg 1

Mortla 1 tsk kardemumma och blanda med 1 liter krämig osötad havremjölk, 5 msk mandelsmör och 2 msk kakao i en kastrull och värm upp försiktigt under omrörning. När det börjar ryka en aning, ha i ½ msk honung. Värm och rör lite till.

Steg 2

När chokladen ryker ordentligt (men innan den kokar!), häll över i fyra koppar. Vispa 1 dl vispgrädde lätt och fluffigt i en bunke och toppa på den varma chokladen. Pudra över lite extra nymald kardemumma och toppa med en näve marshmallows.