Vårens primörer

Övrigt

Läs mer

Primörer, det är ett ord man ofta hör i matprogram på tv eller läser i kokböcker. Men vad är egentligen primörer är det många som undrar, är det inte bara ett annat ord för grönsaker? Jo det stämmer, nästan. Primörer är de allra första grönsakerna som tittar fram under odlingssäsongen. Det märks nästan då man brukar säga att de smakar som sol och vår! Dessutom är det ju så vackert, rädisor, sparris och morötter sätter verkligen färg på rätterna efter det trista vintermörkret.

En sak som är extra viktig att tänka på när man ska tillaga primörer är att inte koka, steka eller rosta dem för länge, då tappar de nämligen den där ljuvliga smaken. Det kan gott och väl räcka med att tillaga dem i hetta i bara 30-40 sekunder

Ja, ni märker ju att vi är tokiga i primörer. Passa på att beställa en matkasse nu under våren, våra kassar är fullproppade med säsongens bästa råvaror!

Klicka här för att se kommande veckors menyer.

20