Våffelfest | Middagsfrid ®

Våffelfest

Dessert

Se recept

Toppingen är hela grejen med våfflan, och variationerna är oändliga. Så bjud på våffla till förrätt, huvudrätt och dessert på våffeldagen. Vi använder vanlig våffelmix och lägger krutet på toppingen. varför krångla till det? Bara att grädda och njut!

Instruktioner

Våffla med chévre, pecannötter och honung

Ingredienser

1 pkt våffelmix

200 g chévre

1 dl pekannötter

2 färska fikon

0,5 dl flytande honung

Steg 1

Skiva chévre i tunna skivor, hacka pekannötterna och klyfta fikonen

Steg 2

Blanda våffelmixen enligt instruktionerna på förpackningen och grädda våfflorna strax innan servering

Steg 3

Toppa våfflorna med chévre, fikon, de hackade nötterna och ringla över honungen

Skärgårdsvåffla med rom, creme fraîche och dill

Ingredienser

1 burk finkorning rom eller löjrom (ca 100g)

1,5 dl creme fraîche

1 liten rödlök

1 kruka dill

Steg 1

Hacka löken fint och plocka små kvistar av dillen

Steg 2

Blanda våffelmixen enligt instruktionerna på förpackningen och grädda våfflorna strax innan servering

Steg 3

Klicka på en rågad matsked creme fraîche och en dessertsked rom på varje våffla

Steg 4

Strö över rödlöken och pynta med dillkvistar

Våffelhjärtan med björnbär, lime- och vaniljfärskost

Ingredienser

1 ask färska björnbär

200 g färskost

1 nypa vaniljpulver

3 tsk florsocker

1/2 lime

Steg 1

Lägg färskosten i en skål. Riv i skalet och pressa i saften från en halv lime. Tillsätt en nypa vaniljpulver och florsockret. Blanda väl med en gaffel

Steg 2

Blanda våffelmixen enligt instruktionerna på förpackningen och grädda våfflorna strax innan servering

Steg 3

Skär ut hjärtan av våfflorna och klicka på en rågad tesked med färskostblandningen, lägg på ett björnbär och gärna lite limezest på toppen