Underbara skördetid

Nyheter Övrigt

Läs mer

Luften blir klarare, träden börjat skifta färg och de jordiga, lite mustiga dofterna kommer fram – september är snart här och hösten gör sitt intåg.

September månad bjuder på rikliga skördar av en mängd olika grönsaker. Grönsaksdiskarna dignar av nyskördade grönsaker och kanske har du både tomater och örter kvar i trädgårdslandet eller i krukan på balkongen. Både grönkål, brysselkål, fänkål och jordärtskockor hittar nu upp ur sina gömställen. Rättika, rödbetor, purjolök och en mängd olika bönor och pumpor står också redo att börja skördas.

Så gå loss bland svamp, bär, rotfrukter och andra godsaker, samla vännerna och bjud in till en riktig skördefest! Lägg morötter, fänkål och zucchini på grillen. Gör en härlig tomat- och löksallad och rosta grönkålen i ugnen till härligt frasiga grönkålschips. Med hjälp av lite filtar och värmeljus kan vi förhoppningsvis ännu sitta ute, umgås och avnjuta en härlig grönsaksbuffé.

När det finns så mycket att välja bland kan smakkombinationerna bli oändliga. Vecka 37 har vi låtit skördetemat bre ut sig i kassarnas menyer och komponerat recept med bl.a. grönkål och jordärtskockor. Kika in och boka en kasse du också!