Facebookpixel Recept Ugnsrostad vitkål med grönkåls- & hasselnötspesto - Middagsfrid ®

Få 50% rabatt på din första matkasse med koden NY2022. Läs mer om erbjudandet här.

Ugnsrostad vitkål

Ugnsrostad vitkål med grönkåls- & hasselnötspesto

Julafton

Se recept

På julbordet är det väldigt gott och fräscht att bjuda på ugnsbakad vitkål. Detta recept innehåller även en krämig grönkåls- och hasselnötspesto.

Instruktioner

Ingredienser

Ugnsrostad vitkål:

1 vitkål (ca 1,2 kg)

3 msk neutral olja

2 tsk timjan

Grönkålspesto:

½ fp grönkål, (100 g)

1/2 fp hackade hasselnötter (50 g)

1 vitlöksklyfta

1 fp riven parmesan, (50 g)

1 ½ dl rapsolja

Steg 1

Sätt ugnen på 200º.

Steg 2

Skär 1 vitkål (ca 1,2 kg) i klyftor. Fördela klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk neutral olja, ½ tsk salt och 2 krm timjan.

Steg 3

Baka vitkålen i mitten på ugnen i 20 min.

Steg 4

Skär bort den tjocka stammen från ½ fp grönkål (100 g) och grovhacka bladen. Mixa grönkålen, ½ fp hackade hasselnötter (25 g), 1 grovhackad vitlöksklyfta och 1 fp riven parmesan (50 g) i en mixerbunke. Tillsätt 1 ½ dl neutral olja. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

Steg 5

Toppa den ugnsbakade vitkålen med peston och resten av de hackade hasselnötterna vid servering.