Facebookpixel Tortelloni-sallad med parmesandressing - Middagsfrid ®

Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt)Läs mer om erbjudandet här.

Tortelloni-sallad med parmesandressing

Lättlagat Vegetariskt

Se recept

Denna supergoda och vegetariska pastasallad passar perfekt att ha med sig på picknicken. Kanon nu när våren är på intågande!

Instruktioner

Ingredienser

1 zucchini

1 broccoli

1 gul paprika

1 msk + 3/4 dl olivolja

1 fp riven parmesan (50g)

2 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

3/4 msk oregano

1 fp körsbärstomater (250g)

½ gurka

1 fp ruccola (65g)

1 fp röda linser (380g)

2 fp tortelloni (500g)

1 fp mozzarella (250g)

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Rostade grönsaker (ugnsform 15 x 20 cm): Skär 1 zucchini i ½ cm tjocka halvmånar. Skär 1 broccoli i mindre bitar och buketter. Skär 1 gul paprika i 3 cm breda bitar. Lägg grönsakerna i formen och blanda med 1 msk olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.

Steg 2

Tortelloni (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

Steg 3

Dressing (liten bunke): Blanda 1 fp riven parmesan (50 g), ¾ dl olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk vatten, 1 pressad vitlöksklyfta, ¾ msk oregano, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i bunken.

Steg 4

Sallad (skål): Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Tärna ½ gurka i 2 cm bitar. Blanda grönsakerna, 1 fp ruccola (65 g), 1 fp sköljda kokta röda linser (380 g) i skålen.

Steg 5

Koka 2 fp tortelloni (500 g) enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 6

Tärna 1 fp mozzarella (250 g). Häll av pastan och blanda den med dressingen, salladen och de rostade grönsakerna. Toppa rätten med mozzarellan.

För flera härliga recept, spana in våra olika matkassar här!