
Tortelloni-sallad med parmesandressing
Lättlagat Vegetariskt
Tillagningstid: 20-25 min
Antal personer: 4
Se recept
Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt). Läs mer om erbjudandet här.
Lättlagat Vegetariskt
Tillagningstid: 20-25 min
Antal personer: 4
Se recept
1 zucchini
1 broccoli
1 gul paprika
1 msk + 3/4 dl olivolja
1 fp riven parmesan (50g)
2 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
3/4 msk oregano
1 fp körsbärstomater (250g)
½ gurka
1 fp ruccola (65g)
1 fp röda linser (380g)
2 fp tortelloni (500g)
1 fp mozzarella (250g)
Sätt ugnen på 225°. Rostade grönsaker (ugnsform 15 x 20 cm): Skär 1 zucchini i ½ cm tjocka halvmånar. Skär 1 broccoli i mindre bitar och buketter. Skär 1 gul paprika i 3 cm breda bitar. Lägg grönsakerna i formen och blanda med 1 msk olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.
Tortelloni (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
Dressing (liten bunke): Blanda 1 fp riven parmesan (50 g), ¾ dl olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk vatten, 1 pressad vitlöksklyfta, ¾ msk oregano, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i bunken.
Sallad (skål): Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Tärna ½ gurka i 2 cm bitar. Blanda grönsakerna, 1 fp ruccola (65 g), 1 fp sköljda kokta röda linser (380 g) i skålen.
Koka 2 fp tortelloni (500 g) enligt anvisningarna på förpackningen.
Tärna 1 fp mozzarella (250 g). Häll av pastan och blanda den med dressingen, salladen och de rostade grönsakerna. Toppa rätten med mozzarellan.
För flera härliga recept, spana in våra olika matkassar här!